مراحل ایمپلنت دندان چگونه است؟
مراحل ایمپلنت دندان
درمان ایمپلنت دندانی و نیاز به ایمپلنت دندان شامل ۲ مرحله جراحی کاشت ریشه مصنوعی و پروتزی (تاج دندانی) می باشد که ابتدا پزشک معالج (جراح) کاشت ریشه مصنوعی را انجام می دهد و پس از جوش خوردن ریشه مصنوعی (که اصطلاحاً به آنOsseointegration میگویند) امکان انجام مرحله پروتزی وجود دارد. (دربعضی موارد با توجه به شرایط ناحیه درمان امکان انجام هر دو مرحله در یک زمان وجود دارد)
آیا ایمپلنت دندانی مثل دندان طبیعی حس دارد؟
در خود ایمپلنت دندانی عصبی وارد نمی شود، ولی به علت وجود اعصاب در محیط اطراف ایمپلنت دندانی شما حس فشار و درد را می توانید تجربه کنید.
آیا ایمپلنت دندانی مانند دندان طبیعی جرم می گیرد؟
هر تاج دندانی چه مصنوعی چه طبیعی که به حفره دهان راه پیدا نماید و بزاق دهانی با آن در تماس باشد می توانند دچار جرم دندانی، پلاک دندانی و … شود و به همین علت مراجعات دوره ای به پزشک معالج جهت معاینه ایمپلنت دندانی نقش مؤثری در موفقیت درمان ایمپلنت دندانی ایفا می کند.
آیا برای کاشت ایمپلنت دندانی نیاز به گروه خونی خاصی است؟
تمام گروه های خونی بدون هیچ محدودیتی امکان درمان با ایمپلنت دندانی را دارند.
برای کاشت ایمپلنت دندانی تراکم استخوانی فک بالا بهتر است یا فک پایین؟
در کاشت ایمپلنت دندان، استخوان در فک پایین متراکم تر از فک بالا می باشد و به همین دلیل مدت زمان نیاز به جوش خوردن استخوان به ایمپلنت دندانی فک پایین کوتاه تر از فک بالا می باشد.
اگر ریشه مصنوعی یا ایمپلنت دندانی از دست رفت چه کاری باید انجام داد؟ آیا امکان جایگزینی مجدد وجود دارد؟
نگران نباشید در صورت هر گونه مشکلی امکان رفع آن در همان موقع یا پس از طی کردن زمان برای ترمیم ناحیه وجود دارد، به پزشک معالج خود اطمینان کنید او هر کاری که بتواند برای شما انجام می دهد.
آیا مینی ایمپلنت همان ایمپلنت است؟
معمولاً در شرایط عادی از ایمپلنت دندانی استفاده می شود. مینی ایمپلنت ها که به صورت یک تکه ارائه می شوند میتواند گزینه بعدی درمان باشند و در بعضی شرایط به عنوان انتخاب اول درمان پذیرفته می شوند.
آیا نیاز به عکس خاصی برای درمان ایمپلنت دندانی وجود دارد؟ چه تفاوتی با عکس های معمول کار دندانپزشکی دارد؟
بله، برای انجام دقیق تر درمان نیاز به تهیه عکس های ( CBCT (Dent scanدر مرکز رادیولوژی دندانپزشکی جهت ارزیابی دقیق ناحیه مورد درمان و در نظر گرفتن نواحی آناتومیک مجاور دندان مجاور و تعیین، قطر، طول ایمپلنت دندانی و… وجود دارد و عکس های معمول دندانپزشکی به تنهایی کافی نمی باشد.