آیا جراحی و کاشت ایمپلنت درد دارد؟
جراحی و کاشت ایمپلنت دندان
برخلاف تصور عموم نیاز به ایمپلنت دندان، جراحی و کاشت ایمپلنت دندان پروسه دردناکی نیست و به خصوص ایمپلنت های یک و دو واحدی خیلی فرایند کم دردی هستند. عمر ایمپلنت حدودا 10 الی 15 سال است و صد البته که مادام العمر نیست دندان های طبیعی یک فرد هم مادام العمر نیستند. امکان پس زدن ایمپلنت وجود دارد، درواقع به عبارت صحیح تر امکان جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان است اما این احتمال خیلی پایین است و بالای 95% موفقیت جراحی وجود دارد.
ایمپلنت های فوری یا immediate loading
ایمپلنت های فوری به تازگی مد شده اند، درهمان جلسه ای که پایه ایمپلنت قرار داده می شود، روکش هم قرار داده می شود که همیشه امکان پذیر نیست. کیفیت استخوانی خیلی خوبی باید وجود داشته باشد و هم چنین روکشی که قرار می گیرد به صورت موقت است و باید بعد از مدتی با روکش دائمی تعویض شود.
همیشه همراه ایمپلنت به پودر استخوان نیاز نیست، در مواردی مثل کشیدن دندان و همزمان گذاشتن ایمپلنت، عموما پودر استخوان لازم است و در زمانی که زمان زیادی از کشیدن دندان گذشته است و لثه و استخوان تحلیل رفته است نیاز است، در غیراینصورت عموما نیازی به قراردهی پودر استخوان وجود ندارد.
اصولا در در حوزه دندانپزشکی جراحی و کاشت ایمپلنت دندان و علم ایمپلنتولوژی متریال و برند خیلی کم اهمیت است و اون چیزی که اهمیت بیشتری دارد تکنیک است، به همین دلیل خیلی در قید برند ایمپلنت نباشید، اگر با تکنیک خوب کار شود، برندهای خیلی سطح پایین، موفق خواهند بود و برعکس اگر تکنیک درست نباشد، حتی بهترین برندها هم جواب نمی دهند. ایمپلنت های کره ای، ایمپلنت های اقتصادی بازار دنیا هستند و ایمپلنت های سوئیسی، ایمپلنت های تاپ بازار دنیا هستند و ایمپلنت های اروپایی دیگر، در این حد وسط قرار می گیرند.
عموما درمان جراحی و کاشت ایمپلنت دندان نیازمند یک مرحله جراحی اولیه است و بعد از حدود 3 الی 4 ماه یک جراحی کوچک ثانویه نیاز می باشد، بعد 10 الی 14 روز یک جلسه قالبگیری و اگر پروتز پیشرفته یا پیچیده ای نداشته باشد جلسه بعد که حدودا 10 الی 14 روز می باشد، تحویل خواهد بود. بنابراین انتظار داریم در 3 الی 4 جلسه جلسات ایمپلنت به اتمام برسد.
ایمپلنت خیلی بهتر از پروتز کامل می باشد، ایمپلنت یعنی در نهایت یکسری پایه ها در داخل استخوان فک قرار دارد، ساختاری که روی ایمپلنت ها قرار می گیرد، ثبات بیشتری دارد، لق نمی خورد و استخوان تحلیل نمی رود و خیلی مزایای بیشتری نسبت به پروتز کامل یا دست دندان دارد، اما در پروتز کامل یا دست دندان این مزایا وجود ندارد. حتی افراد سیگاری هم می توانند ایمپلنت بگذارند، البته که کشیدن سیگار عمر ایمپلنت را کاهش می دهد، اما به این معنی نیست که فردی که سیگاری هست نمی تواند درمان ایمپلنت دریافت کند.
با جراحی و کاشت ایمپلنت دندان می شود غذای سفت خورد، اما کاملا نمی شود گفت که کاملا شبیه به دندان طبیعی می باشد. اما 70 % الی 80 % شبیه به دندان طبیعی می باشد. در نهایت هیچ چیزی کاملا شبیه به دندان طبیعی خود انسان نخواهد شد، اما بین گزینه های موجود، ایمپلنت بهترین درمان می باشد.
مراحل کاشت ایمپلنت به روش FRESH SOCKET
• کشیدن دندانی که قابل نگهداری نیست
• آماده سازی حفره دندان
• کاشت ایمپلنت
مراحل ایمپلنت دندان
قراردادن فیکسچر (پایه ایمپلنت)
پس از جلسه مشاوره دندان آسیب دیده کشیده می شود و در صورت مناسب بودن محل دندان در همان جلسه پایه ایمپلنت قرار داده می شود، که همان کاشت ایمپلنت به روشFRESH SOCKET می باشد. اگر در همان جلسه امکان جایگذاری ایمپلنت نبود، حدود 3 ماه بعد پایه ایمپلنت گذاشته می شود و به 3 الی 4 ماه زمان نیاز دارد تا به استخوان فک پیوند بخورد.
پودر یا پیوند استخوان
اگر استخوان فک به اندازه کافی ارتفاع و ضخامت نداشته باشد یا تحلیل رفته باشد، ممکن است قبل از جراحی ایمپلنت به پیوند استخوان یا حین جراحی ایمپلنت به پودر استخوان نیاز پیدا کند.
بستن هیلینگ ایمپلنت (مرحله آنکاوری)
پس از آنکه ایمپلنت با استخوان فک جوش خورد طی یک جلسه کوتاه بر روی ایمپلنتی که در زیر لثه مدفون شده است، یک قطعه فلزی گنبدی_دایره ای شکل بسته شده و به لثه اجازه داده می شود که طی حدود 10 الی 14 روز به دور آن شکل بگیرد.
دلایل بستن هیلینگ ایمپلنت
• حفاظت قسمت فوقانی ایمپلنت از محیط بیرون و آلودگی ها
• حفظ سلامتی و مدیریت بافت نرم لثه
• دادن فرم و شکل به لثه و تعیین اندازه نهایی روکش ایمپلنت
• جلوگیری از رشد لثه بر روی ایمپلنت
مرحله قالبگیری ایمپلنت
هدف از قالبگیری در ایمپلنت انتقال موقعیت ایمپلنت به صورت صحیح از دهان به لابراتوار است تا کارهای لابراتواری جهت ساخت پروتز نهایی بیمار به درستی انجام شوند و روکش نهایی ساخته شده به درستی در جای مناسب خود بر روی دندان قرار گیرد و بیمار دچار کمترین مشکل و آسیبی نشود.
تحویل روکش یا تاج دندان
پس از یک الی دو هفته از جلسه قالبگیری روکش ایمپلنت آماده تحویل می باشد.
تحویل روکش های مختلف متفاوت است به این صورت که بعضی از آن ها با پیچ به ایمپلنت و بعضی دیگر به وسیله چسب مخصوص به ایمپلنت وصل می شوند.