آشنایی با ایمپلنت
امروزه بهترین درمان به عنوان جایگزین دندان های از دست رفته، ایمپلنت می باشد. ایمپلنت ها می توانند جایگزین یک دندان و یا حتی برای بازسازی کامل فک و یا به عنوان پایه برای اوردنچر به کار روند.
در مرحله اول جراحی ابتدا یک قسمت از ایمپلنت به نام فیکسچر که از جنس تیتانیومی می باشد، در داخل لثه تحت جراحی کوچکی قرار میگیرد. حدودا ۳ الی ۴ ماه بعد باید برای انجام کارهای پروتز مراجعه کنید.
ایمپلنت در بدن انسان از زمانی که در استخوان فک قرار می گیرد؛ به عنوان جسم خارجی تلقی نمی شود و به مرور زمان در کنار پایه ایمپلنت استخوان سازی انجام می شود و از تحلیل استخوان در ناحیه دندان از دست رفته جلوگیری می شود.

مزیت درمان ایمپلنت نسبت به بریج دندانی
بریج دندانی مانند یک پل است که دندان های مجاور محل بی دندانی تراش می خورند و بریج مانند یک پل، بعد از تراش دو دندان با حفره خالی در بین آن ها به شما سه روکش می دهد. مزیتی که ایمپلنت نسبت به بریج دندانی دارد، این است که دندان های سالم تراش نمی خوردند و به دلیل پرداخت هزینه سه روکش تقریبا با هزینه یک واحد ایمپلنت یکسان می باشد. پس چه بهتر است که درمان ایمپلنت به کار گرفته شود که از تحلیل استخوان فک در ناحیه بی دندانی هم جلوگیری شود.
استفاده از دخانیات
اگر شما از سیگار و قلیان و هر نوع دودی که وارد دهان می شود، استفاده می نمایید، کیس مناسبی برای انجام درمان ایمپلنت نیستید. ابتدا باید مصرف دخانیات به صفر برسد و بعد درمان ایمپلنت را آغاز کنید. سیگار به دلیل دارا بودن نیکوتین باعث عفونت لثه و جوش نخوردن ایمپلنت به استخوان و نگرفتن پیوند ایمپلنت می شود.
طول عمر ایمپلنت
طول عمر ایمپلنت حدود ۱۳ الی ۱۵ سال می باشد. اما بیمارانی هم وجود دارند که با رعایت بهداشت و استفاده از واتر جت و عدم استفاده از دخانیات این طول عمر را به ۲۵ الی ۳۰ سال نیز رسانده اند.
با توجه به اینکه طول عمر ایمپلنت از دندان انسان کمتر می باشد، پس چه بهتر است در صورت قابل نگهداری بودن دندان خود تا حد امکان، دندان خود را نگهدارید.